Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Randevu Alma , NVİ Randevu Al sayfasından, Nüfus Müdürlüğü adres randevu, nüfus müdürlüğü kimlik randevu, nüfus müdürlüğü pasaport randevu, nüfus müdürlüğü sürücü belgesi randevu içinNüfus ve Vatandaşlık İşleri Randevu Alma uygulamasına giriş yaparak T.C Mimlik no ve doğum tarihinizi girerek. Nüfus dairesi randevu alma ve nüfus müdürlüğünüzdeki işlemlerinizi yapmak mümkün.
NVİ NÜFUS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ
Adres, kimlik, ehliyet ve pasaport randevu almak isteyenler yeni sistemde internetten online olarak randevu tarihi ve saatini kendisi belirleyebiliyor. Ayrıca 65 yaş önceliği ile yaşlı vatandaşlar sıra beklemeden işlemlerini yapabiliyor.
Randevusuz işlemler için acil durumlar sebebiyle randevu almak isteyenlere nüfus müdürlüklerinde verilen randevusuz kota sayısı 4 kat artırıldı. Ancak işinizi şansa bırakmayarak randevu almanız tavsiye olunur.
Yukarıdaki yönlendirmeyle randevunuzu randevu.nvi.gov.tr adresinden NVİ resmi web sayfasından alabilirsiniz.
Telefon ile Nüfus Randevu almak isteyen vatandaşlarımız ALO 199 NÜFUS ÇAĞRI MERKEZİNİ arayabilir.
Nüfus Müdürlüklerine yapacağınız kimlik başvuru, ehliyet başvuru ve pasaport başvuru randevuları ayrıca e-Devlet Kapısı üzerinden de https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresinden giriş yapılarak alacağınız randevu türü seçilip yapılabilmektedir.
Covid 19 Korona pandemisi nedeniyle randevu alırken yanınızda mutlaka HES kodunuz bulunmalı.
NVİ Nüfus Randevu alma sayfasından randevu alan vatandaşlarımız randevu saatinden 30 dakika önce işlem yapacakları nüfus müdürlüğünde hazır bulunmaları nüfus müdürlüğünde tekrardan işlem sırası almaları maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami özen göstermesi esastır.
İster telefon ile randevu almış olun ister e-devletten randevu almış olun isterseniz de randevu.nvi.gov tr adresinden randevu almış olun randevunuzu istediğiniz zaman sorgulayabilirsiniz.
Özellikle işlem yapacağınız gün evden çıkmadan önce randevunuzu sorgulayınız. Randevu sorgulamak için randevu.nvi.gov.tr sayfasından, e-devletten ve ALO 199 Çağrı Merkezini arayarak da yapabilirsiniz.
Randevunuzu gidemeyecekseniz iptal etmeyi unutmayınız. Randevu iptali neden önemli. Nüfus müdürlüklerinde kalabalık yaratmamak için randevu esaslı çalışılmaktadır. Size verilen saatte işlem yapılacak zaman dilimi size ayrılmış durumda. Randevuya gelmediğiniz durumda o zaman dilimi boşa geçmekte ve ihtiyacı olan başka bir vatandaşın randevu alınması engellenmektedir. Bu nedenle gidemeyeceğiniz randevuyu iptal ediniz.
Nüfus Randevuları 30 dakika öncesine kadar iptal edilebilmektedir.
Nüfus Müdürlüğü Adres Değişikliği randevusu nasıl alınır?
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo199 Çağrı merkezinden ya da https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerindeki Adres Değişikliği Randevu Sisteminden İl Nüfus Müdürlüğüne bağlı ilçelerden randevu alınarak yapılmaktadır.
Nüfus Müdürlüğü Kimlik kartı randevusu nasıl alınır?
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo199 Çağrı merkezinden ya da https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerindeki T.C.Kimlik Kartı Randevu Sisteminden İl Nüfus Müdürlüğüne bağlı ilçelerden randevu alınarak yapılmaktadır.
Kimlik kartı başvurusu için neler gereklidir?
Kimlik kartı başvurusu nüfus cüzdanı / kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.
Kimlik Kartında kullanılacak fotoğraf nasıl olmalıdır?
Kimlik kartında kullanılacak fotoğrafın kişinin son halini göstermesi bakımından son altı ay içinde çekilmiş ve Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak biyometrik olması gereklidir.
Kimlik kartı başvurusunda kişinin ibraz ettiği fotoğraf taranarak sisteme kaydedildikten sonra başvuru sahibine iade edilir. Fotokopi veya bilgisayarda çoğaltılan ve biyometrik olmayan fotoğraflar kabul edilmez.
Başvuru yaptığım kimlik kartımın hangi aşamada olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Alo199 Çağrı Merkezinden veya Genel Müdürlük https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalında yer alan “Başvurum hangi aşamada?” bölümünden öğrenebilir, takip edebilirsiniz.
Kimlik kartı müracaatında muhtar tarafından düzenlenen talep belgesi istenecek midir?
Kayıp veya fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile yapılan başvurularda, nüfus cüzdanı / kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge ve bir adet biyometrik fotoğraf dışında yerleşim yeri ya da diğer adres muhtarlığı veya kurum yetkilisi tarafından düzenlenen ve onaylanan talep belgesi istenmez.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE PASAPORT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Bordo pasaport başvurusunda bulunacak vatandaşlar, ilçe nüfus müdürlüklerine 199 nolu telefondan veya randevu.nvi.gov.tr adresinden aldıkları randevu ile başvuruda bulunarak işlemlerini yapabilirler. Başvurusu tamamlanan pasaportlar Ankara Tanzim Merkezinde düzenlendikten sonra 3 – 10 gün içinde PTT Kargo ile ilgilisine veya yetkili kıldığı kişiye teslim edilir.
Yeşil pasaport veya Gri hizmet pasaportu için başvurular il nüfus müdürlüğüne yapılır.
PASAPORT BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
Kimlik kanıtlamaya yarayan; geçerli nüfus cüzdanı, pasaport, geçici kimlik belgesi,
Harç ve cüzdan bedeli makbuzu
1 adet biyometrik fotoğraf
Öğrenci belgesi (Harçsız pasaport talep edenler için)
18 yaşını doldurmayan veya kısıtlılar için muvafakat belgesi
Varsa eski pasaport
Önemli Not: 25 yaş altında olup onaylı öğrenci belgesi ile öğrenciliğini belgeleyen kişilerin pasaport cüzdan bedeli ödemeleri zorunlu iken, bu kişiler pasaport harç bedeli ödemezler.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ SÜRÜCÜ BELGESİ (EHLİYET) BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo199 Çağrı merkezinden ya da https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerindeki Sürücü Belgesi Randevu Sisteminden randevu alınarak İl Nüfus Müdürlüğüne bağlı İlçe Müdürlüklerinden yapılmaktadır.
SÜRÜCÜ BELGESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER (İLK MÜRACAAT)
1) Sürücü belgesi dosyası
2) Kimlik kanıtlamaya yarar; geçerli nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı, pasaport, geçici kimlik belgesi
3) Motorlu taşıt sürücü sertifikası
4) Sürücü sağlık raporu
5) Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz
6) 1 adet fotoğraf (5×6 ebatında giysiler renkli, arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalık fotoğraf)
7) Kan Grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
YIPRANMADAN VE KAYIPTAN DOLAYI SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLEME
1) Eski sürücü belgesi
2) Kimlik kanıtlamaya yarar geçerli nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı, pasaport, geçici kimlik belgesi
3) Sürücü sağlık raporu
4) değerli kağıt bedeli bedelinin vergi dairelerine, anlaşmalı bankalara veya PTT şubelerine yatırılmalıdır.
5) 1 adet fotoğraf (5×6 ebatında giysiler renkli, arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalık fotoğraf)
6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.
T.C KİMLİK KARTI BEDELİ, PASAPORT HARÇ VE BEDELİ, SÜRÜCÜ BELGESİ HARÇ VE BEDELİ